27 juni 2017

Gyprocwerken

Gyproc gipsplaten, voor als het echt goed moet zijn

Gipsplaten heb je in alle soorten en maten. Voor elke klus is er wel een speciale gipsplaat te vinden. Het ligt er een beetje aan wat je gaat doen en wat voor eisen je stelt aan bijvoorbeeld het nieuwe plafond of die nieuwe tussenmuur. Wanneer je kiest voor Gyproc gipsplaten, dan zit je altijd goed! Gyproc platen hebben een isolerende, geluiddempende en brandwerende werking.

Plafond in gyproc afwerken

Voor het maken van een nieuwbouw-plafond, of het renoveren van een bestaand plafond, zit je met gipsplaten altijd goed. Met gemak kan het op elke gewenste hoogte worden geplaatst en voorzien worden van leidingen, ventilatiekanalen en inhouwspots.

Verlaagd plafond in gyproc platen plaatsen

Wil je een plafond verlagen en extra isoleren van binnenuit, dan zijn de Gyproc platen ook de beste keus. Je kunt de platen gebruiken voor zowel een afgehangen als een vrijdragend plafond. Informatie over de prijs per m2 staat in het artikel “Gyproc-plavond

Scheidingswanden in gyproc

Om scheidingswanden te maken om bijvoorbeeld een bestaande ruimte opnieuw in te delen heeft Gyproc hele goede platen. Door de kaders eerst af te timmeren met osb-platen, heb je de mogelijkheid om de isolatie en de sterkte van de wanden af te stemmen op de eisen van het project.

Valse wanden in gyproc platen afwerken

Valse wanden kunnen worden opgebouwd met metalen profielen of een houten frame. Net als bij gewone wanden kan je in een valse wand ook deuropeningen en raamopeningen maken. Kijk voor meer informatie naar het overzicht in het artikel Gyproc-Scheidingswanden.

Voorzetwand afwerken in gyproc

Wanneer je aan het renoveren bent en de muren verkeren in slechte staat, dan kan je gebruik maken van voorzetwanden. Zo maak je de muren weer mooi recht en kan je ze meteen goed isoleren. Voorzetwanden maken ook het aanbrengen van schakelaars, leidingen, nissen en ventilatie-voorzieningen eenvoudiger.

De Gyproc platen zijn bijzonder sterk. Mits goed voorbereid is het zelfs mogelijk om aan de Gyproc voorzetwanden zware constructies zoals een wastafel of een toilet te bevestigen. Voor meer informatie hierover kijk je in het artikel “Gyproc-Voorzetwanden”.

Gyprocwerken prijzen

Voor projecten met Gyproc hangen de tarieven af van diverse zaken. Het is belangrijk om te weten wat er gebouwd gaat worden. Gaat het gaat om bijvoorbeeld een plafond, een voorzetwand of een scheidingswand, over het opbouwen, of misschien wel om een combinatie van diverse zaken. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad van het project vanzelfsprekend ook een onderdeel van de te bepalen prijs.

Plafond: Voor de gemiddelde prijs voor een plafond uitgevoerd in Gyproc, moet je rekenen op een prijs tussen de 35                    en 45 Euro per m2.
Voorzetwanden: Voorzetwanden uitgevoerd in Gyproc komen ook op ongeveer 35 tot 45 Euro per m2.
Scheidingswanden:  De prijs voor scheidingswanden ligt tussen de 40 en 60 Euro per m2.

Voor alle projecten met Gyproc geldt dat de afwerking extra kosten met zich meebrengt. In het artikel “Gyproc-prijzen” staat een handig overzicht van de te verrichten werkzaamheden en de bijbehorende prijzen.

Ben je op zoek naar een prijs op maat voor een project met Gyproc? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan bij mignon design.

Het afwerken van Gyproc

Nadat de gipsplaten zijn gemonteerd, moeten ze nog gevoegd worden. Voegen kan op diverse manieren. In dit artikel kunt u lezen hoe u de gipsplaten het beste kunt voegen.

Nadat de Gyproc-platen zijn gemonteerd en gevoegd, zijn er verschillende manieren om ze af te werken. De meest voor de hand liggende opties zijn schilderen of behangen. In ons artikel: “Gyproc-afwerking”, leest u alles over de diverse mogelijkheden die er zijn om de platen af te werken.

Hoe Gyproc plaatsen ?

Voor het plaatsen van plafonds en valse wanden wordt een vast schema gehanteerd:

  1. Met een laserpen wordt de te bouwen constructie afgetekend. Let op dat alles haaks is.
  2. Het maken en aanbrengen van de draagconstructie en het inbouwen van de benodigde leidingen.
  3. Indien de opbouw het toelaat, kunnen plafonds en wanden nu versterkt en geïsoleerd worden. Om het isoleren te vereenvoudigen, kan ook gebruik gemaakt worden van Gyproc-platen waaraan het isolatiemateriaal al is bevestigd. In dit artikel kunt u meer informatie vinden over deze platen en de toepassingsmogelijkheden ervan.
  4. De Gyproc-platen moeten nu worden vastgeschroefd en met een vulmiddel worden afgewerkt.
  5. Het plafond of de wand kan nu afgewerkt worden met een afwerking naar keuze.
Instagram